Školstvo u medijima
OŠ PAVLEKA MIŠKINE, ZAGREB
Šestaši i sedmaši pokreću tvrtku
objavljeno: 19. rujna 2017.

Učenici poduzetnici (UP!), program koji škola provodi u suradnji s Udrugom Dobar dan i tvrtkom A-Link savjetovanje, ove će školske godine provoditi učenici šestoga i sedmog razreda kao izvannastavnu aktivnost. U skupinama će istraživati tržište, razvijati poslovne ideje, svladavati komunikacijske vještine.

Na promociji su bili ministar rada i mirovinskog sustava Marko PAVIĆ, državna tajnica MRRS-a Katarina IVANKOVIĆ KNEŽEVIĆ, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Katarina MILKOVIĆ, gradski zastupnici Tomislav STOJAK i Kazimir ILIJAŠ, predsjednik Vijeća četvrti Črnomerec Josip JELIĆ te predstavnici medija, učenici i roditelji.

Inače, posrijedi je izvannastavna aktivnost namijenjena učenicima viših razreda osnovnih škola, zamišljen je kao simulacija poduzetničkog inkubatora u kojem se preslikavaju tržišni uvjeti te razvijaju fiktivne tvrtke.

„Kada imate tvrtku, morate znati voditi svoje zaposlenike, ali i biti dobri prijatelji s dobavljačima i kupcima. Naravno, morate imati i razvijene socijalne i komunikacijske vještine“, u jednom je dahu objasnio Samuel KIŠUR POSTRUŽIN, učenik šestog razreda OŠ Pavleka Miškine.

Na kraju godine učenički će timovi sudjelovati u natjecanju na kojem će predstaviti svoje projekte i postignute rezultate.

Uvođenjem programa i OŠ Pavleka Miškine daje doprinos reformi školstva te pripremi djece za nastavak školovanja i tržište rada. [ Izvor: os-pmiskine-zg.skole.hr | vecernji.hr ]