Zanimljivosti
SLAVONSKI BROD
Pri kraju pregovori o financiranju gradnje OŠ „Milan Amruš“
objavljeno: 21. rujna 2017.

Upravo je zato Gradska uprava inicirala i izradila dokumentaciju za projekt gradnje nove škole, koji je početkom ove godine prijavila prilikom prikupljanja iskaza interesa za financiranje darovnicom Kraljevine Norveške.
Prema posljednjim informacijama koje je Grad Slavonski Brod dobio od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kao tijela odgovornoga za upravljanje cjelokupnim programom Darovnice, pregovori oko definiranja područja financiranja, u sklopu kojih je uzet u obzir naš projektni prijedlog, pri kraju su, nakon čega će uslijediti pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava.
U vezi s problematikom gradnje nove zgrade OŠ „Milan Amruš“ Grad je prije početka ove školske godine ponovo uputio dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja u kojem je zatražen odgovor na već dostavljenu molbu za suradnju pri rješavanju nastale situacije. Isto tako, dopis je upućen i novom pomoćniku ministrice znanosti i obrazovanja Vladi Prskalu. I u tom je dopisu zatražena pomoć i suradnja pri osiguranju sredstava za gradnju novog objekta, kakav polaznici ove gradske škole i zaslužuju.
Osim što je Grad samostalno financirao izradbu projektne dokumentacije, osigurao je i zemljište za gradnju tog objekta te je ishodio građevinsku dozvolu. Sada samo preostaje osigurati financijska sredstva, a kako bi se to ostvarilo u što kraćemu mogućem vremenu, Grad Slavonski Brod i dalje će nastaviti ulagati sve napore jer je stvaranje kvalitetnijih uvjeta za odgoj i obrazovanje ovih učenika ono za što se svi trebamo boriti. [ IZ DRUGIH IZVORA | slavonski-brod.hr ]