Zanimljivosti
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Štromar i Boban potpisali ugovore o energetskoj obnovi škola
objavljeno: 22. rujna 2017.

… na području Splitsko-dalmatinske županije, vrijedne 15,7 tisuća kuna.

„Raduje me što ove ugovore potpisujemo upravo u Splitsko-dalmatinskoj županiji jer je to potvrda kako se i na jugu Hrvatske može uštedjeti energetskom obnovom objekata“, rekao je ministar Štromar i dodao: „Nisu mala sredstva koja ulažemo u obnovu škola, a dobili ste ih zahvaljujući prije svega vama koji ste na vrijeme i kvalitetno pripremili dokumentaciju za natječaj. Nadam se da ćete isto tako znati odabrati i dobrog izvođača koji će na vrijeme i u zadanim rokovima obaviti posao.” Ministar Štromar rekao je da u njegovu Ministarstvu do 2020. godine imaju na raspolaganju 2,3 milijarde kuna na za obnovu upravnih zgrada, vatrogasnih domova i sličnih objekata, što bi trebalo generirati nove radove u graditeljstvu, vrijednosti barem pet milijardi kuna. To bi značilo povratak graditeljstva na razinu na kojoj je u Hrvatskoj bio do 2005. godine. Ministar je na kraju čestitao županu i njegovim suradnicima.

Župan Blaženko Boban zahvalio je ministru Štromaru i njegovim suradnicama te rekao: „Ako se po jutru dan poznaje, siguran sam da ćemo i sve naše buduće projekte pripremiti kako treba i na vrijeme, vodeći brigu uvijek i prije svega o ravnomjernom razvoju svih krajeva županije, kao što smo i ovaj put nastojali imati nekoliko škola iz Zagore, jednu s priobalja i jednu s Brača.”

Potpisivanju ugovora, uz župana Bobana, potpredsjednika Vlade Štromara, ravntelje i ravnateljice osnovnih škola, nazočili su i zamjenici župana Ante Šošić i Luka Brčić te pročelnik Odjela društvenih djelatnosti Tomislav Đonlić. [ IZ DRUGIH IZVORA | dalmacija.hr ]