Iz školskog svijeta
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Darovali igračke djeci Zaklade „Za djecu Hrvatske“
objavljeno: 26. rujna 2017.

… i djeca s posebnim potrebama izražavaju svoju želju koju im ispunjavaju oni koji dragovoljno preuzmu slikovnicu.

Slikovnice su prvi na splitskim Prokurativama preuzeli splitsko-dalmatinski župan Blaženko BOBAN i splitski dogradonačelnik Nino VELA.
– U slikovnici koju sam preuzeo, jedanaestogodišnji Alen izražava želju da mu se kupe tri lopte, jedna za njega, a dvije za njegova dva brata – rekao je župan Boban obraćajući se nazočnima. Boban je istaknuo kako ga je posebice ganula Alenova skromna želja da i njegova braća imaju loptu jer se time izražava briga za drugoga.
– Mi odrasli, posebno mi koji obnašamo političke i javne dužnosti, trebamo učiti od Alena kako biti skroman i brinuti se o drugome. Hvala Alenu što me obogatio malim korakom koji je zapravo velik i koji mi se usadio u srce – poručio je župan Boban.
Boban je ocijenio važnim što je Vlada utemeljila zakladu „Hrvatska za djecu“ koja se skrbi o djeci bez roditeljske skrbi i o djeci s posebnim potrebama.
Splitski dogradonačelnik Vela preuzeo je slikovnicu u kojoj šesnaestogodišnja Ines izražava želju da joj se kupi pernica i šarena lopta.
– Ova Inesina želja raznježila me jer je skromna, ali za nju je velika sreća što će joj se želja ispuniti, a ovim malim činom pridonosimo njezinoj velikoj sreći i dijelimo je s njom – rekao je Vela.
Splitsko-dalmatinski župan Boban i splitski dogradonačelnik Vela za druženja na Prokurativama odmah su nabavili igračke za kojima je izražena želja u slikovnicama koje su preuzeli i te su igračke predali upraviteljici zaklade „Hrvatska za djecu“ Ivani KRISTIĆ-BUNTIĆ, koja će ih uručiti jedanaestogodišnjem Alenu i šesnaestogodišnjoj Ines.

Kristić-Buntić objasnila je kako svatko tko dragovoljno preuzme neku od slikovnica, može ispuniti želju izraženu u njoj tako što će ih dostaviti zakladi „Hrvatska za djecu“, koja potom djeci kojoj je namijenjeno ispunjenje želja uručuje ono što su zaželjeli.
– To su skromne želje, primjerice, jedno dijete zaželjelo je kušati janjetinu, a drugo je željelo da se za njega i prijatelje nabave ulaznice za kino. Dosadašnji odziv građana na ovu našu akciju vrlo je dobar i nadamo se da ćemo do kraja ove godine ispuniti oko tisuću želja zabilježenih u slikovnicama – rekla je Kristić-Buntić.
Podsjetila je kako je prije današnjeg splitskog predstavljanja slikovnice Učini mali korak velikim ta slikovnica nedavno predstavljena u Zadru, a uslijedit će njezino predstavljanje u Osijeku i Rijeci. „Potkraj ove godine organizirat ćemo u Zagrebu veliki događaj u vezi s ovom našom akcijom”, rekla je Kristić-Buntić. [ IZ DRUGIH IZVORA | dalmacija.hr ]