Zanimljivosti
TROGIR > EU-ov PROJEKT „SPORT4CITIZENS“
Mladi sportaši prezentirali svoje klubove
objavljeno: 26. rujna 2017.

Manifestacija je održana u Sportskoj dvorani „Vinko Kandija“, a uz zamjenika gradonačelnika Viktora Novaka, otvorenju su, uz mnogobrojne sportske djelatnike, nazočili pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i gospodarski razvoj Patricija Pavlov sa suradnicima te Marin Pavković, predsjednik Zajednice sportova Grada Trogira.

Zainteresiranim budućim sportašima predstavili su se sportski klubovi s područja Grada Trogira, većinom onih koji se bave kolektivnim sportovima, a u prigodnom programu prikazane su vještine i demonstracijske utakmice.

Bila je to prilika raspitati se o uvjetima rada klubova, upisima i terminima treninga, a za sudionike manifestacije Grad Trogir pribavio je prigodne majice i brošure.

Inače, „Sport4Citizens“ zajednički je projekt češkoga grada Praga 5, kao nositelja projekta i gradova partnera, Trogira iz Hrvatske, Budimpešte – Ujbuda iz Mađarske, Bratislave – Petržalka iz Slovačke i Beograda – Savski venac iz Srbije.
Projekt je prijavljen 2015. godine na natječaj EAC/A04/2015. u sklopu programa Europske unije „Erasmus +“ te je 2016. odobren za financiranje i provedbu. Financiran je iz sredstava programa „Erasmus +“.

Predmet projekta „Sport4Citizens“ jest promocija volonterskih sportskih aktivnosti, socijalne inkluzije, svijesti o važnosti bavljenja sportom i jednakim mogućnostima pristupa sportu za sve građane, a glavni cilj je potaknuti što veći broj građana da se aktivnije uključe u bavljenje sportskim aktivnostima. [ IZ DRUGIH IZVORA | trogir.hr ]