Jučer-danas-sutra
MINISTARSTVO TURIZMA
Stipendije učenicima i studentima u ugostiteljstvu i turizmu
objavljeno: 3. listopada 2017.

… Ministarstvo turizma raspisalo je Javni poziv za program „Stipendije“ u 2017. godini.

Na temelju tog poziva Ministarstvo turizma će u školskoj godini 2017./2018. sufinancirati učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana za razvoj posebnih oblika turizma. Shvaćajući važnost kvalitetnih i stručnih kadrova u turizmu, Ministarstvo turizma stipendije dodjeljuje od 2008. godine te je dosad sufinancirano više od 930 stipendista.

  • Javni poziv otvoren je do 17. studenoga 2017. godine.

Riječ je o stipendijama koje Ministarstvo provodi u suradnji s hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, tako da svaki sudionik sudjeluje s 50 posto ukupnog iznosa.

Na temelju spomenutog programa Ministarstvo turizma odobrava najviše 600 kuna mjesečne stipendije, i to za učenike od 1. rujna tekuće do 30. lipnja iduće godine, a studentima od 1. rujna tekuće do 31. kolovoza iduće godine. Odmah nakon završetka redovitog školovanja odnosno studiranja partner ima obvezu sklopiti sa stipendistom ugovor o radu na određeno vrijeme ili ugovor o radu pripravnika. Stipendist za primanja stipendije ima obvezu redovito obavljati stručnu praksu, upisivati razrede/godinu u redovitom roku te ostati u radnom odnosu u tvrtki 12 mjeseci (bez obzira na to koliko je trajalo stipendiranje). Više informacija o Javnom pozivu možete naći OVDJE. [ IZ DRUGIH MEDIJA | turistplus.hr ]