Zanimljivosti
OŠ DARDA U TRI PROJEKTA
Darđanski učenici proputovat će cijelu Europu
objavljeno: 6. listopada 2017.

Za potrebe upravljanja i provedbu projekata, odnosno transnacionalne sastanke i aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja, škola je dobila ukupno 73,5 tisuća eura nepovratnih sredstava iz EU-ovih fondova.

Već u ovoj školskoj godini raspored projekata vrlo je gust. Osim redovitih sastanaka koordinatora, naši će učenici sudjelovati u pet međunarodnih radionica. Sve počinje u studenome, u Letoniji (Vainode), nakon čega u ožujku odlaze u Poljsku (Rozogi). Travanj je rezerviran za Španjolsku (Alcarras) i Siciliju (Canicatti) – kaže koordinatorica projekata Mesić-Muharemi. Dodaje kako će uslijediti put u slovenski Kamnik, u OŠ Toma Brejca, na treću od četiri učeničke radionice njihova projekta Kroz umjetničke sposobnosti do razvijenih osnovnih vještina. Podsjeća da su u travnju ove godine, na čelu s ravnateljem Janošem Bonijem, bili uspješni domaćini Poljacima, Grcima i Slovencima, koje je Baranja oduševila i koji su svoje sposobnosti i vještine pokazali u dramskoj, likovnoj i glazbenoj umjetnosti.

Vjerujem da ćemo i u budućim domaćinstvima biti jednako uspješni. U listopadu 2018. godine ugostit ćemo Španjolce, Letonce i Bugare, sudionike dvogodišnjega projekta Kreativni učenici – sutrašnji poduzetnici. Godinu poslije, u sklopu trogodišnjega projekta Promicanje društvenog uključivanja/integracije naših učenika u nepovoljnom položaju kroz poznavanje/znanje bogatih europskih kulturnih dobara/povijesti, surađivat ćemo sa školama iz osam zemalja – Nizozemske, Grčke, Cipra, Finske, Slovenije, Italije (s dvjema školama, sa Sardinije i Sicilije), Portugala i Španjolske – ističe koordinatorica. Dodaje kako je to izvrsna prilika da darđanski osnovci upoznaju Europu uzduž i poprijeko.[ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]