Pljesak molim
PREDSJEDNIK HAZU ZVONKO KUSIĆ PRIMIO SJAJNE HRVATSKE ROBOTIČARE
U HAZU zlatni robotičari sa svjetskog prvenstva
objavljeno: 12. listopada 2017.

Naša reprezentacija mladih robotičara osvojila je na najvećoj svjetskoj manifestaciji u natjecateljskoj robotici RoboCup, koja se održala od 27. lipnja do 30. srpnja u japanskom gradu Nagoya, tri prva mjesta u kategorijama Soccer light primary, Soccer light secondary i Rescue Maze, te je donijela sedam zlatnih medalja.

 Predsjednik HAZU Zvonko Kusić i tajnik Razreda za tehničke znanosti Stjepan Jecić pozdravili su mlade robotičare,  učenike 15. gimnazije iz Zagreba Ines Kušen, Roka Parać i Mateja Novosada, bivšeg učenika te gimnazije Janka Pribičevića, mentora Zorana Pribičevića, voditelja informatike Nikolu Dmitrovića te ravnateljicu škole Ljilju Crnković i čestitali im.

Kusić je kazao da njihovi uspjesi pokazuju mogućnosti koje Hrvatska ima za razvoj.

Potrebno je mnogo truda i rada na duge staze da bi se takvi rezultati postigli, dok je danas javnost sklonija estradi i brzom uspjehu, kazao je.

“Ovi mladi trebaju biti na prvim stranicama”, istaknuo je predsjednik HAZU-a. Dodao je kako u vrijeme ‘borbi oko kurikuluma’, koje su često razlog da se ništa ne napravi, ravnateljica Ljilja Crnković pokazuje da u njezinoj gimnaziji može sve što će omogućiti mladima da napreduju u znanju.

Ravnateljica Crnković se kratko zahvalila svima, naglasila važnost mentora u uspjehu učenika i prepustila riječ nagrađenim učenicima.

Ines Kušen je zahvalila vodstvu HAZU-a na pozivu te ravnateljici i svim nastavnicima i mentorima koji su im pomogli u osvajanju medalja. Učenici su posebno istaknuli zasluge Ivice Kolarića, pokretača natjecanja u Hrvatskoj i prvog koji je osvojio medalju na RoboCupu iz Hrvatske. [ HINA ]