Zanimljivosti
POŽEGA
Prometno-edukativna akcija HAK-a
objavljeno: 13. listopada 2017.

– Došli smo vas danas upoznati s prometnim pravilima zato što se svaki dan krećete cestama, a novi ste u prometu. Grad Požega u organizaciji ove akcije bio je samo posrednik, a mi zahvaljujemo HAK-u na inicijativi. Nadamo se da će naši najmlađi uskoro nositi vidljive oznake kako bi bili uočljiviji vozačima – poručio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa te podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske u suradnji s HAK-om već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu.

– Budite i dalje zaigrani, ali se ponašajte lijepo u prometu, pazite na sebe ponajprije na putu od kuće do škole i obratno. S darovima koje ćete danas od nas dobiti bit ćete vidljivi vozačima i na taj način sigurniji u prometu – rekao je Marijan Babić, predsjednik Autokluba Požega. [ IZ DRUGIH IZVORA | pozega.hr ]