Pljesak molim
ROBOTIKA ULAZI U SVE KOPRIVNIČKE OSNOVNE ŠKOLE
Novcem iz Europe educirat će se učitelji i učenici, ali i kupiti oprema
objavljeno: 16. listopada 2017.

… u sljedećoj školskoj godini upoznati s njezinim osnovama ne bi li robotika ušla u koprivničke škole kao izvannastavna aktivnost.

U koprivničkoj Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski” održana je početna konferencija projekta na koji je koprivnička dogradonačelnica Melita SAMOBOREC neizmjerno ponosna:

Sretni smo što u Koprivnici možemo provoditi još jedan projekt koji je rezultat prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske. Znamo da je Koprivnica grad znanja, a ovim projektom radimo na tome da to i ostane. Robotika kao još jedan izborni predmet bit će dodana vrijednost na informatičko znanje naših osnovnoškolaca. Ponosni smo što će se naša djeca upoznati s osnovama robotike – rekla je.

Projekt RoboTech, osim edukacije, omogućit će i nabavu prijeko potrebne opreme.

U 16 mjeseci, koliko će trajati projekt, osim financiranja stručnih edukacija učitelja i učenika, kupit će se robotički setovi i druga potrebna tehnička oprema – objasnio nam je koordinator projekta Bojan SOLOMUN.

Od rujna s edukacijama počinju učitelji, od studenoga učenici, a naučeno će i jedni i drugi provjeravati na prekograničnim natjecanjima.

  • Ivica KOLARIĆ i Đula NAĐ glavni su edukatori na projektu. Ivica Kolarić napisao je za nj 105 jednostavnih vježbi. Knjiga je u tisku pa će je svi koprivnički učitelji dobiti sljedeće subote.

A da su školarci itekako zainteresirani za učenje robotike, najbolje nam je mogla potvrditi ravnateljica Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski” Gordana GAZDIĆ-BUHANEC. Učenici u toj školi već neko vrijeme uče osnove robotike te na tom području postižu uspjehe i na međunarodnoj razini.

Ovaj projekt, koji je inicirao Grad, donijet će nam određenu nadogradnju. Interes djece je osobito velik, a nemamo educiranih učitelja. S njime ćemo dobiti edukaciju djece i učitelja te opremu pa će to biti prekrasna osnova za daljnji razvoj i primjenu usvojenih znanja – kaže.

Projekt će se provoditi do 31. listopada iduće godine, a vrijednost mu je oko 219 tisuća eura. [ IZ DRUGIH MEDIJA | drava.info ]