Jučer-danas-sutra
ZLATAR-BISTRICA
Obilježena 90. obljetnica školstva
objavljeno: 20. listopada 2017.

… „Nastavnici su u svakoj sredini bili generator razvoja, oni su bili ti koji su, osim za prenošenje znanja, uz obitelj bili najbitniji u odgoju djece i u trasiranju njihova životnog puta“, te dodao da „status nastavnika u današnjem društvu nije adekvatan onome koji su imali prije 70 godina i više. To moramo promijeniti, ako želimo dobro svojoj djeci i svojoj državi. Također nam je potrebna kurikulska reforma – moramo se mijenjati, jer ako to ne učinimo, počet ćemo zaostajati za razvijenim svijetom.“ Osvrnuo se i na početak gradnje nove sportske dvorane u Zlatar-Bistrici, na mjestu stare, koja je ove godine izgorjela u požaru.

„Imali smo nesreću sa starom dvoranom, ali izveli smo izvrstan projekt za novu, prekrasnu trodijelnu sportsku dvoranu, koja će zadovoljiti sve potrebe, ne samo Zlatar-Bistrice nego i širega kraja. Raspisat ćemo javni natječaj za otprilike mjesec dana i realno je očekivati da će gradnja početi na proljeće iduće godine, čim vremenski uvjeti to dopuste“, zaključio je župan Kolar. Načelnik Općine Zlatar-Bistrica Žarko Miholić također se osvrnuo na gradnju nove sportske dvorane, istaknuvši da je riječ o objektu strateški važnu za općinu te da se veseli početku gradnje. Svečanost u Domu kulture bila je prilika da se na predanom radu, strpljenju i kreativnosti zahvali učiteljima koji su dali svoj doprinos školstvu, među kojima su neki od njih u OŠ Zlatar-Bistrica proveli cijeli svoj radni vijek. Ravnateljica Jasna Kokot Pelko uručila je tako zahvalnice preminulim učiteljima, koje su primili članovi njihovih obitelji, te učiteljima u mirovini. Zahvalnice su dobili Vlado Hajnić, Petar Pavleković, Ivanka Merkoci, Dragutin Lujanović, Dijana Zajec, Zvonimir Vuković, Vera Vuković, Marija Surjak, Josip Bačić, Vjenceslava Pavleković, Katica Mikulec, Božica Margetić, Vjekoslava Simić, Ivančica Pozaić, Marija Lujanović, Anđela Čižmek, Zlata Bedeković, Marija Vukelić, Jelena Pečarić, Leon Kovač, Dragutin Zozoli, Marija Petanjek, Božena Slunjski, Radovan Popović, Biserka Habulin, Ankica Bačić, Josipa Hopek i Višnja Pale Kosovec.

„Danas škola ima tristotinjak učenika i 40 zaposlenika, od kojih 26 učitelja razredne i predmetne nastave. Provodimo mnoge projekte, posebno ekološke, jer smo prva ekoškola u županiji. Godinama smo sanjali sportsku dvoranu, 2002. je napokon dobili, a onda prošle godine izgubili u požaru. Sada smo na putu gradnje nove, još ljepše i bolje dvorane“, istaknula je ravnateljica, zahvalivši osnivaču, Krapinsko-zagorskoj županiji, Općini Zlatar-Bistrica, obrtnicima i svima koji pridonose poboljšanju uvjeta rada u školi. [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]