Zanimljivosti
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA I MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU
S novih tri milijuna kuna zaključuju se radovi na OŠ Orehovica
objavljeno: 25. listopada 2017.

Nakon niza apela prema resornim ministarstvima, potporu na tom planu Županiji i Općini Orehovica dalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama donijelo Odluku o sufinanciranju iznosa radova od tri milijuna kuna.

Velika je to pomoć ovomu kapitalnom projektu međimurskog obrazovanja jer tamošnjih oko 300 učenika na satove tjelesne i zdravstvene kulture pješače i po kilometar. Tako će se višegodišnji projekt skorije privesti kraju, kako je u tijeku završna faza radova, kojom će se osigurati učionice s kojima škola može krenuti u jednosmjensku nastavu. Škola dobiva sportsku dvoranu, koju, osim djece, željno iščekuju i svi mještani, članovi klubova, udruga i ostali.

Uz dva nova zapošljavanja i upotreba dvorane za više od 50 posto mještana općine, još jedna dobrobit je i ta što će u novim uvjetima boraviti i predškolci jer OŠ Orehovica provodi i program predškole u trajanju od 5,5 sati na dan. [ IZ DRUGIH IZVORA | medjimurska-zupanija.hr ]