Zanimljivosti
OŠ SMILJEVAC, ZADAR
Integrirani dan: Listopad u Smiljevcu
objavljeno: 25. listopada 2017.

… jer znamo da nas čeka mnogo slatkog posla i zajedničkih druženja, veselja, zabave i kreativnosti.

Posljednje dvije godine naš projektni dan humanitarne je naravi. Sav prihod od prodaje namijenjen je za pomoć potrebitim učenicima i njihovim obiteljima.

Projekt se održava u Tjednu kruha kako bismo povezali i iskoristili sve rukotvorine i proizvode koja su djeca zajedno sa svojim roditeljima te bakama i djedovima izradila te da ih možemo ponuditi na prodaju. Osim domaćih, kućnih uradaka, djeca su i u školi uz pomoć svojih učitelja, učiteljica i razrednika izrađivala i različite uporabne predmete i ukrase.

Roditelji, bake i djedovi su, oduševljeni idejom, vrlo rado pristali pomoći i dati svoj nesebični doprinos tom danu. Mnoge mame bile su oduševljene međusobnim druženjem za vrijeme izrađivanja raznih suvenira, dok je nekoliko tata priskočilo u pomoć na licu mjesta svojim umijećem „gradelanja“.

Cijelog je jutra u našemu školskom dvorištu bilo veselo, užurbano i bučno, kao na pravom sajmu. Bilo je tu svega: pregršt domaćih kolača, peciva raznih oblika, ćevapa, kokica, pečenih kestena, palačinki, prirodnih sokova, čajeva, marmelada, ušećerenih badema, oraha, sezonskog voća, nakita, knjiga i mnogih drugih delicija.

Možda će vam galerija slika dočarati barem dio atmosfere iz našega školskog dvorišta.

…………………………

Karla VUKŠIĆ, nastavnica kemije | OŠ SMILJEVAC, Zadar