Iz školskog svijeta
PROMETNO-TEHNIČKA ŠKOLA, ŠIBENIK
Škola dobila novi kamion za obuku učenika
objavljeno: 26. listopada 2017.

… uručio je župan Goran Pauk ravnatelju Prometno-tehničke škole dr. sc. Zdravku Peranu.
Drago mi je da smo našim učenicima omogućili obuku za sutrašnju profesiju na ovom vozilu koje je opremljeno najnovijom tehnologijom – rekao je župan Pauk, koji je izrazio zadovoljstvo što postoji interes za zanimanje vozača, koje je deficitarno.
Riječ je o novom vozilu vrijednu više od pola milijuna kuna, nosivosti 7,5 tona, snage motora 158 KW, kojim će se koristiti učenici Prometno-tehničke škole za čiju obuku je kamion nabavljen. Vozilo je opremljeno svom dodatnom opremom koja je potrebna za obuku vozača.
Prometno-tehnička škola ima tri vozila za obuku učenika. Važno je da je ovo novo vozilo opremljeno suvremenim tehnologijama koje korigiraju pogreške vozača i pridonose sigurnosti u prometu – rekao je ravnatelj Peran.
Za nabavu kamiona Županija je iz decentraliziranih sredstava izdvojila 380 tisuća kuna, dok je škola osigurala 130 tisuća kuna (80 tisuća vlastitih sredstava i 50 tisuća prodajom staroga kamiona). Nakon primopredaje ključeva na Poligonu na Šubićevcu, učenici su odvozili probnu vožnju novim kamionom. [ IZ DRUGIH MEDIJA | sibenski.slobodnadalmacija.hr ]