Zanimljivosti
SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Predstavljeni projekti dvaju novih centara izvrsnosti
objavljeno: 27. listopada 2017.

Uz postojeći Centar izvrsnosti iz matematike Županija otvara i Centar izvrsnosti iz informatike i Centar izvrsnosti iz novih tehnologija.

„Naša Županija prošle godine krenula je u osnivanje Centra izvrsnosti iz matematike, koji je okupio 214 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i koji se pokazao kao hvalevrijedan i koristan projekt. Dobili smo pozitivne povratne informacije od učenika i njihovih mentora. Ove godine nastavljamo s dva nova centra izvrsnosti, s istim suradnicima. Moram zahvaliti splitskom Sveučilištu, prije svega njihovim sastavnicama PMF-u i FESB-u, što također sudjeluju u ovom projektu“, rekao je zamjenik župana Brčić. Napomenuo je kako svake godine nakon završetka školske godine županija dodjeljuje priznanja učenicima koji na državnoj razini postignu dobre rezultate, kao i njihovim mentorima, te istaknuo kako je ulaganje u obrazovanje važno jer obrazovanje nema alternativu.

Prijave učenika i mentora za centre izvrsnosti počele su 24. listopada, a traju do 31. listopada u 23:59 sati. Program je otvoren za škole čiji je osnivač Splitsko-dalmatinska županija, ali i za one čiji je osnivač Grad Split i Grad Makarska.

Učenici se prijavljuju na provjeru znanja i sposobnosti za sudjelovanju u radu sva tri centra. Prijavu popunjavaju elektroničkim putem. Nakon prikupljenih podataka obavit će se testiranja – 4. studenoga u Elektrotehničkoj školi za Informatiku, 4. studenog u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku za Nove tehnologije i 11. studenog u III. gimnaziji Split za Matematiku. [ IZ DRUGIH IZVORA | dalmacija.hr ]