Školstvo u medijima
NOVI LIST: OBILJEŽENO POLA STOLJEĆA OŠ VIKTOR CAR EMIN, LOVRAN
»Naša škola nije tek zgrada«
objavljeno: 30. listopada 2017.

Pola stoljeća rada proslavljeno je u nazočnosti brojnih posjetitelja, sadašnjih i bivših učenika, njihovih roditelja, kao i djelatnika škole zbog kojih je lovransko kino bilo pretijesan prostor u kojem se u srijedu navečer tražio svaki slobodan centimetar.

Na svečanosti koja je oduševila prisutne dan je presjek onog što se u proteklih 50 godina u školskoj zgradi događalo, radilo, a upravo najveći naglasak bio je na učenicima i djelatnicima koji su zajedno stvarali i gradili ime ove ustanove. Neki od njih danas su vrlo priznati članovi društva, pa je za ovu značajnu školsku godišnjicu, putem skype-a, telefona na velikom kinoplatnu ostvaren kontakt s nekima od njih koji danas rade diljem svijeta. Sve je to bilo odlično ukomponirano u prikaz u kojem su se nizali video isječci o školi, fotografije bivših i sadašnjih profesora i učenika, recitali, gluma, ples, pjesma, glazba u kojoj su se mali Lovranci pokazali uspješnim i svestranim umjetnicima.

Uspjeli su kod posjetitelja izmamiti smijeh, radost, ali i brojna sjećanja na neke sada već davne dane, a u svemu im je pomogao njihov sugrađanin, voditelj, glumac i pjevač Mario Lipovšek Battifiaca. Pola stoljeća škole obilježeno je i izlaskom specijalnog broja školskog lista »Lovranski feralić« u kojem su objavljeni najvažniji novinarski radovi iz svih dosadašnjih brojeva.

– Iako slavimo 50 godina otvaranja nove školske zgrade, ime našeg prikaza nosi naziv »Naša škola nije tek zgrada« jer naglasak želimo staviti na učenike i djelatnike koji su svojim radom, djelovanjem »izgradili« ovu našu školu u proteklih pola stoljeća – rekla je Iva Erceg, ravnateljica OŠ Viktor Car Emin.

Multimedijalni prikaz završen je školskom himnom koju su iz svega srca pjevali svi nastavnici, učenici škole, ali i publika – jer kako kažu Lovranci njihova škola nije tek zgrada – to je izvor života i rada.

Za jubilarni rođendan, lovranska osnovna škola dobila je i vrijedan poklon. U travnju 2018. godine će krenut će obnova matične školske zgrade vrijedna 5,3 milijuna kuna. Ravnateljica lovranske škole zahvalila je Primorsko-goranskoj županiji i Općini Lovran koje će osigurati sredstva za obnovu škole u sklopu koje će se promijeniti vanjska stolarija, krov, napraviti nova fasada i postaviti nova rasvjeta. [ IZ DRUGIH MEDIJA | novilist.hr ]