Zanimljivosti
OŠ VLADIMIRA NAZORA PRIBISLAVEC
Europske oznake kvalitete za rad na tri eTwinning projekta
objavljeno: 30. listopada 2017.

… učiteljicu informatike Ivu NARANĐU za rad na sva tri eTwinning projekta realizirana u školskoj godini 2016./2017.: Zero-One, Digital Citizen – How and Why i Digital Citizenship.

Projekt Zero-One proveden je s učenicima četvrtih razreda, polaznicima izvannastavne aktivnosti eTwinneri, projekt Digital Citizen – How and Why s učenicima petoga i šestog razreda, polaznicima izborne nastave informatike, a projekt Digital Citizenship s učenicima osmog razreda, također polaznicima izborne nastave informatike.

Posebno ističemo eTwinning projekt Zero-One, za koji je Europsku oznaku kvalitete dobilo svih pet partnera. Osim naše škole, to su još Georgia Lascaris (1st Primary School of Metamorfosi) i Irene Papadopetraki (8o Dimotiko Kifissias) iz Grčke te Bilge Varel (Aydın 100. Yıl Atatürk Ortaokulu) i Elif Şimşek (Tekkeköy İmam Hatip Ortaokulu) iz Turske.

Učenicima koji su sudjelovali u eTwinning projektu Zero-One u četvrtak 26. listopada 2017. podijelili smo Oznake kvalitete za učenike (Pupil Quality Label).

Za eTwinning projekt Digital Citizen – How and Why Europsku oznaku kvalitete dobilo je još troje partnera, Zahide Akyüz (Etlik Anadolu İmam Hatip Lisesi) iz Turske te Cecilia Vicoveanu (Palatul Copiilor ) i Anamaria Corina Golumbeanu (Scoala Gimnazială „Ion Ţuculescu“) iz Rumunjske.

Za eTwinning projekt Digital Citizenship Europsku oznaku kvalitete dobila je i Andromachi Pieridou (Gymnasium Kokkinochorion „Panos Ioannou“) iz Cipra.

OŠ Vladimira Nazora Pribislavec u eTwinning se uključila školske godine 2012./2013. te je od tada do danas rad škole više puta zapažen i prepoznat kao izvrstan na europskoj razini. eTwinning oznake kvalitete daju se učiteljima s izvrsnim eTwinning projektima i potvrđuju da je projekt zadovoljio određene nacionalne i europske standarde.

Europska oznaka kvalitete druga je oznaka uspjeha, a dodjeljuje se samo jedanput na godinu i njezina dodjela objavljuje se na eTwinning portalu. Kako bi eTwinning projekt zavrijedio Europsku oznaku kvalitete, trebaju biti ispunjena sljedeća tri uvjeta: projekt su za dodjelu Europske oznake kvalitete predložile najmanje dvije nacionalne službe za podršku; svaka nacionalna služba za podršku predlaže maksimalno 30 posto projekata prijavljenih za nacionalnu oznaku kvalitete; najmanje su dva projektna partnera osvojila nacionalnu oznaku kvalitete. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]