Zanimljivosti
STROJARSKA TEHNIČKA ŠKOLA OSIJEK
Prva HTEC škola u Hrvatskoj
objavljeno: 30. listopada 2017.

… pri otvaranju prvog HTEC centra u Hrvatskoj (Haas tehnološki centar) upravo u toj školi. Naime, američka tvrtka Haas preko HTEC centara daje potporu tehničkim školama širom Europe u obrazovanju iz područja CNC tehnologije.

Školama se daje potpora u nabavi strojeva, nastavnim materijalima, a nastavnicima i učenicima omogućuje se učenje preko međunarodne razmjene. Škola je u posljednje tri godine preko Haas fundacije već povukla ukupno 45 tisuća američkih dolara namijenjenih za poticanje učenika na programe vezane uz CNC tehnologiju i obrazovanje, a u suradnji s Osječko-baranjskom županijom nabavila i dva CNC stroja ukupne vrijednosti od 600 tisuća kuna – CNC glodalicu i CNC tokarilicu.

Nabavom ovih strojeva znatno su poboljšane mogućnosti realizacije praktične nastave za učenike. Pružena im je mogućnost učenja na suvremenim industrijskim strojevima, tako da će nakon završetka obrazovanja biti osposobljeni uključiti se u proizvodnju – poručio je Adrić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr  ]