Na natjecanju su nastupili učenici ugostiteljskih škola iz Slovačke, Češke, Poljske, Hrvatske te, prvi put u povijesti ovog natjecanja iz Gruzije. Učenici Srednje škole Zabok natjecali su se u pet disciplina – u disciplini „Kuhar” naši predstavnici bili su učenici 3. Ub razreda Ivan Barić i Danijela Jakopić (mentor: Ivan Đurkin-Benkotić). Navedena disciplina podrazumijeva pripremu svečanog menija od četiri slijeda. Učenici 3. Ua razreda Jakov Babić i Luka Plaščar (mentor: Stjepan Gmajnički) natjecali su se u disciplini „Konobar”, tj. posluživanje svečanog jela i postavljanje svečanog stola. U disciplini flambiranja voća okušali su se Luka Plaščar i Danijela Jakopić, a u disciplini spravljanja koktela sudjelovao je Jakov Babić. Kao i prijašnjih godina, učenici Srednje škole Zabok i ove godine bili su najuspješniji, osvojivši pet medalja: jednu zlatnu, jednu srebrnu i tri brončane. [ IZ DRUGIH IZVORA | kzz.hr ]
REZULTATI
■ PRVO MJESTO
Posluživanje svečanog jela
Jakov BABIĆ i Luka PLAŠČAR
Mentor: Stjepan GMAJNIČKI
■ DRUGO MJESTO
Priprema svečanog menua
Ivan BARIĆ i Danijela JAKOPIĆ
Mentor: Ivan Đurkin-Benkotić
■ TREĆE MJESTO
Postavljanje svečanog stola
Jakov BABIĆ i Luka PLAŠČAR
Mentor: Stjepan Gmajnički
■ TREĆE MJESTO
Flambiranje voća
Luka PLAŠČAR i Danijela JAKOPIĆ
Mentor: Ivan Đurkin-Benkotić
■ TREĆE MJESTO
Spravljanje koktela
Jakov BABIĆ
Mentor: Stjepan Gmajnički