Iz školskog svijeta
OŠ „ANTUN N. GOSTOVINSKI“ KOPRIVNICA
Animirani film ‘Proxima b’ osvojio publiku DUFF-a
objavljeno: 31. listopada 2017.

… rad učenika OŠ „Antun N. Gostovinski“ iz Koprivnice, polaznika FVD „AniMravec“. Film se našao u najužem izboru i osvojio prvu nagradu publike, DJECA BIRAJU, u kategoriji animiranog filma.

Uspjeh je to cijele ekipe FVD „AniMravec“ koju su činili: Lucija Mustafa, Lucija Ledinski, Dora Ferčec, Maša Hadelan, Petra Salajpal, Ana Šimunija, Taša Šurić, Dan Generalić, Filip Toth, Fran Keser i naše malenkosti Jakov Jurić te Gregor Gašparić. Voditeljica je učiteljica Senka Pintarić.

Festival je otvoren 19. listopada i trajao do 22. listopada 2017. godine. Nakon otvorenja u kinu Sloboda odmah su uslijedile projekcije filmova. Filmovi su bili podijeljeni u kategoriju animiranih, igranih i dokumentarnih filmova te otvorenu kategoriju. Svaka je bila podijeljena na dvije dobne skupine: do 15 i od 16 do 20 godina.

Naš su film ocjenjivala dva odnosno tri žirija. Prvo selekcijski, zatim ocjenjivački i za nas najvažniji, dječja publika. Bili smo neizmjerno ponosni kad smo doznali da je film Proxima b osvojio više od tisuću glasova djece te kad su voditelji programa naš film najavili kao onaj koji je nadmoćno pobijedio prema glasovima publike – poručuju iz OŠ „Antun N. Gostovinski“.

Večer prije proglašenja pobjednika festivala učenici su sudjelovali i u filmskom kvizu. Natjecali su se s još 11 ekipa i osvojili treće mjesto. Ekipa zagrebačke srednje škole koja je bila prva, odlučila im je prepustiti svoje mjesto. Tako su se iz Dubrovnika vratili s dvije prve nagrade. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]