Jučer-danas-sutra
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Župan otvorio dograđenu i renoviranu PŠ Črešnjevo
objavljeno: 31. listopada 2017.

Naime, Područnu školu Črešnjevo pohađa ukupno 84 učenika, dosad se nastava provodila samo od prvoga do četvrtog razreda, a od ove školske godine na temelju ove investicije nastavu pohađaju učenici od prvoga do osmog razreda, i to iz naselja Črešnjevo te Gornjega i Donjeg Ledinca. 

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Osnovne škole Tužno Jasne Brdar nazočnima se obratio župan Radimir Čačić, koji je istaknuo je da su se ovom investicijom stekli izvrsni uvjeti za izvođenje nastave.

– Ovdje je sagrađen prvorazredan prostor. Obnova je imala dvije faze. Prva faza počela je 2016. godine. Druga faza gradnje počela je 2017. godine, a ukupno ulaganje iznosilo je 4.796.108,10 kuna.

Na ovaj način zadržavamo djecu, pa i mlade, na ovom prostoru, a poboljšava se i kvaliteta života ovoga kraja. Važno je da i škola ovom obnovom dobiva novu opremu kao što je uređena informatička učionica, gdje svaki učenik ima svoje računalo. Nabavljen je i stropni projektor, a svaka je učionica dobila računalo – rekao je župan Čačić te naglasio kako Varaždinska županija prednjači glede ulaganja u obrazovanje.

Svečanom otvorenju nazočili su i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek te načelnik Općine Beretinec Igor Kos.

Otvorenje su svojim izvedbama i nastupom upotpunili učenici Osnovne škole Tužno te učenici Područne škole Črešnjevo. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]