Zanimljivosti
KOPRIVNICA
Prijam za učenike i profesore iz Francuske i Italije
objavljeno: 2. studenoga 2017.

Gosti iz inozemstva borave u Koprivnici do kraja tjedna te ih očekuje raznolik program.

Riječ je o četvrtoj mobilnosti u sklopu ERASMUS+ projekta „Pomognite učenicima da spase planet“, nakon što su potkraj svibnja učenici Srednje škole Koprivnica boravili kod svojih kolega srednjoškolaca na Siciliji te osim upoznavanja kulturnoga i društvenog života Sicilije sudjelovali u radionicama izradbe turbina, mjerenja kvalitete zraka, recikliranja papira, konferenciji o recikliranju te imali prilike uživo vidjeti bioraznolikost juga Italije.

Učenike i profesore primili su u prostorijama Grada Koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik, i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika, te im zaželjeli dobrodošlicu.

Nešto više o Koprivnici i o projektima iz područja održivog razvoja koje provodi Grad, gostima su prezentirale zaposlenice Odsjeka za europske poslove i održivi razvoj Maja Balaško i Iva Svirčić Borštnar.

…………

O projektu

Projekt „Pomognite učenicima da spase planet“ jest Erasmus+ projekt koji je financirala Europska unije. U projektu sudjeluje Srednja škola Koprivnica i škole partneri iz Italije i Francuske. Projekt će trajati do veljače 2018. godine, a u nj će biti uključeno 30 učenika iz Srednje škole Koprivnica kojima će se pružiti mogućnost odlaska na mobilnosti u Francusku i Italiju.

Ciljevi projekta

Promjena stavova u našim školama, gradovima, zemljama. Poticanje ekološke svijesti na dnevnoj bazi i rad na općem dobru u budućnosti. Razmjena iskustava i znanja, suradnja između različitih ustanova, korištenje lokalnih praksa i vrijednosti kao primjer drugim zemljama.