Iz školskog svijeta
OŠ SUHOPOLJE, PŠ CABUNA
Noć filmskih klasika za učenike 6.a razreda OŠ Suhopolje
objavljeno: 3. studenoga 2017.

Glavni cilj filmske večeri bio je razvijati duh prijateljstva, povjerenja i poštovanja u razrednoj zajednici. Učenici su na konkretnom primjeru uočili glavna obilježja znanstvenofantastičnog filma, važnost glazbe u filmu te važnost kritičkog sagledavanja medijskih sadržaja.

Nakon demonstracije filma učenici su dobili dva izazovna zadatka. Prvi zadatak bio je pisanje znanstvenofantastične priče s temama Rat svjetova, Naš svijet u budućnosti ili Moj kućni robot i ja.

Za uspješnu realizaciju drugog zadatka učenici su podijeljeni u četiri skupine. Svaka skupina trebala je osmisliti i izraditi plakat za znanstvenofantastični film.

Učenici su bili vrlo uspješni te su osim kreativnosti pokazali i spremnost za rad u timu.

Sve učeničke radove ocijenit će učiteljice hrvatskog jezika i likovne kulture, a najuspješnije učenike očekuju i nagrade.

Nakon „radnog dijela“ večeri učenici su uživali u zajedničkom objedu i nastavili s druženjem u pidžamama i društvenim igrama.

Osim konkretnih znanja koje su učenici stekli o temi znanstvene fantastike, dugo će pamtiti i posebno okružje, atmosferu i zabavne trenutke koju su zajedno proživjeli.

Reakcije učenika bile su izvrsne, upoznali su se na drugačiji način i buduća suradnička i prijateljska atmosfera u razredu sigurno će biti još bolja.

Ovu aktivnost pozitivnom su ocijenili i podržali i roditelji. „Za pohvalu je trud nastavnika, koji su osmislili i pripremili ovakvu aktivnost za našu djecu. Veseli me da naša škola ima ovakav prostor, a učitelji inicijativu da ga iskoriste za edukativne svrhe, što iskustveno obogaćuje djecu i učenje čini zanimljivijim i, naravno –zabavnijim“, komentar je predstavnice u Vijeću roditelja Natalije Kožić-Lukačević.

……………

Irena MARAS, razrednica 6. a razreda | OŠ Suhopolje