Zanimljivosti
OŠ LAPAD, DUBROVNIK
Lapađani u srcu Engleske
objavljeno: 6. studenoga 2017.

Susret u engleskom gradu Hastingsu trajao je od 12. listopada do 18. listopada 2017. Predstavnici OŠ Lapad bili su ovi učenici: David Antonio Bubica, Marcus Nenadović, Dominik Ćorak, Katarina Mrvalj, Dora Karaman i Andrea Marković u pratnji profesorica Darije Čanić, Lucije Vujice i Danijele Bubalo. U tijeku mobilnosti učenici su sudjelovali u zanimljivim nastavnim aktivnostima koje su organizirali domaćini u Edukacijskom centru Mallydams i Crowhurts CE Primary School.

Od kulturnih i povijesnih znamenitosti posjetili su dvorac Bodiam iz 14. st. te su sudjelovali u svečanoj povorci kojom su stanovnici Hastingsa obilježili Bonfare Night. Na kraju, svi sudionici imali su jedinstvenu priliku prisustvovati velikoj rekonstrukciji Bitke kod Hastingsa, jednomu od najvažnijih događaja u povijesti Engleske. Domaćini su uspjeli oživjeti ugođaj iz 11. st. plešući srednjovjekovne plesove, natječući se u gađanju lukom i strijelom i igrajući igre iz tog doba. Vratili smo se bogatiji za još jedno europsko iskustvo.

OŠ Lapad bit će škola domaćin na završnom susretu u travnju 2018. Veselimo se idućem susretu jer ćemo imati priliku pokazati ljepote domovine, grada i škole našim partnerima iz Španjolske, Italije, Engleske te uzvratiti višestruko na njihovu gostoprimstvu.

Sve aktivnosti projekta mogu se pratiti putem besplatne aplikacije Konvoko – Magic Values, YouTube kanala i bloga Magic Values.

…………..

Danijela BUBALO | OŠ Lapad, DUBROVNIK