Zanimljivosti
TEHNIČKA ŠKOLA SISAK
Odlaze na trotjednu stručnu praksu u Bolognu
objavljeno: 6. studenoga 2017.

Glavni cilj projekta jest povećanje kompetencija učenika Tehničke škole Sisak radi povećanja konkurentnosti na tržištu rada, odnosno da učenici obavljanjem stručne prakse u poduzećima povećaju svoja znanja i vještine, i to temeljna znanja i vještine struke, te steknu nova znanja i vještine temeljena na iskustvu praktičnog rada.

Učenici će proširiti i svoje jezične i komunikacijske te steći nove kulturološke kompetencije, ističe ravnatelj sisačke Tehničke škole Davor Malović.

„Tehnička škola Sisak i ove je godine dobila sredstva iz programa Erasmus+, odobreno nam je 112 210 eura za stručnu praksu učenika u Bologni. Učenici će provesti tri tjedna radeći u tvrtkama u Bologni i okolici. Osim toga imat će i bogat kulturni program kako bi se bolje upoznali s Italijom. Rezultat svega toga bit će nova znanja i vještine te radno iskustvo koje će steći i koje je u njihovu obrazovanju nedovoljno zastupljeno. Dobit će i određene certifikate kojima će to moći dokazat.”, rekao je ravnatelj Malović. Ove godine na stručnu praksu odlazi 45 učenika u dvije skupinee i riječ je o osmom programu mobilnosti koje provodi Tehnička škola Sisak. Potrebno je napomenuti kako je Tehnička škola Sisak deset godina u vodstvu po povlačenju sredstava iz europskih fondova, a dosad su, kroz različite projekte, povukli oko milijun i pol eura. U svojim projektima imaju potporu Sisačko-moslavačke županije, ističe Roman Rosavec, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije.

„Smatramo da je to upravo ono na čemu radimo i čemu težimo, a to je usavršavanje, da naši mladi ljudi steknu dovoljno znanja, iskustva i potrebnih vještina za njihovu budućnost i za budućnost svih nas. Ovim projektom odobrena je potpora od 112 tisuća eura, a Sisačko-moslavačka županija, do okončanja ovog projekta, sudjeluje sa 166 tisuća kuna”, rekao je Rosavec. Učenici, a prva skupina krenut će u Bolonju na praksu 5. studenoga, prošli su pedagošku, kulturološku i jezičnu pripremu, opremljeni su potrebnom opremom, odjećom i obućom, plaćen im je prijevoz, smještaj, prehrana i organizirani izleti, a dobili su i po 576 eura džeparca. [ IZ DRUGIH MEDIJA | mreza.tv ]