Iz školskog svijeta
JASTREBARSKO
„Aleja prvašića“ ove se godine sadi u Domagoviću
objavljeno: 8. studenoga 2017.

Prva jaskanska „Aleja prvašića“ zasađena je 11. studenoga prošle godine kod Glazbene škole, a druga će biti zasađena na Dan grada Jastrebarskog, 13. ovog mjeseca u sklopu Sportskog centra u Domagoviću.

Radi stvaranja kreativnih uspomena na prve školske dane, poticanja zajedničkih projekata među učenicima od prvog razreda osnovne škole i međusobnog povezivanja, suradnje i izgradnje zajedničkih sadržaja, prošle jeseni iniciran je projekt „Aleja prvašića“. Riječ je o projektu Društva Naša djeca Jastrebarsko i Grada Jastrebarskog kojim se učenici prvog razreda osnovne škole potiču na sadnju jedne sadnice drveta na lokacijama koju odredi jedinica lokalne uprave i samouprave.

Tako su prva stabla u prvoj „Aleji prvašića“ u Hrvatskoj zasađena pokraj Glazbene škole malim i vrijednim ručicama 12 jaskanskih odjeljenja prvašića, pod budnim okom organizatora, idejne začetnice Snježane Agostini, nastavnika i roditelja, dok će ove godine nova mlada stabla nastaviti rasti u Domagoviću i tako u tom mjestu zauvijek pričati o svojoj generaciji prvašića. [ IZ DRUGIH IZVORA | jastrebarsko.hr ]