Zanimljivosti
SREDNJA ŠKOLA U MARUŠEVCU
Skup „Znanjem protiv mržnje“ okupio veliki broj profesora i učenika
objavljeno: 8. studenoga 2017.

… koji promiče toleranciju, međusobno poštovanje i suradnju te potiče na samostalno istraživanje i društveno prihvatljiv angažman pojedinaca u zajednici.

Sedmo izdanje ovog skupa održano je u povodu 500. godišnjice reformacije u Hrvatskoj i Europi, a skupu su se odazvali i veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ. E. Smiljana Knez, zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Srednje škole Maruševec Đurđice Garvanović Porobija, prisutnima se obratio i zamjenik župana Tomislav Paljak, koji je naglasio važnost održavanja ovakvih skupova.

Pohvaljujem rad aktivnosti Udruge, koja već sedmu godinu zaredom organizira ovakvu vrstu skupa. Treba stalno i iznova naglašavati važnost širenja tolerancije među ljudima te prihvaćanja različitosti. U mjesecu u kojem se prisjećamo svih nedužnih žrtava vukovarske tragedije, upravo je naglasak na suživotu, tolerantnosti i širenju multikulturalizma vrlo bitan. Drago mi je da je skup posvećen i obljetnici širenja ideja reformacije koje su ostavile duboki trag na europskim prostorima – rekao je zamjenik župana Paljak.

U nastavku skupa govorila je i veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj NJ. E. Smiljana Knez, a zatim je prof. Milivoj Dretar održao prezentaciju Pet stoljeća (ne)tolerancije, a skup su svojim nastupima upotpunili učenici Srednje škole iz Maruševca. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]