Zanimljivosti
RUKSAK PUN KULTURE – UMJETNOSTI I KULTURA U VRTIĆU I ŠKOLI ZA 2017. GODINU
Vrijedan dar OŠ „Anž Frankopan“ u Kosinju
objavljeno: 8. studenoga 2017.

Članovima zbora doista nije bilo važno što su se nakon svjetala mnogobrojnih velikih pozornica našli u jednoj maloj seoskoj školi, gdje su, odjeveni u autentično ruho onoga vremena, prezentirali kulturni sadržaj bez premca.

Zbor je izveo mnoge skladbe proslavljenoga talijanskog skladatelja i dirigenta Claudija Monteverdija. Bio je to jedan od onih nastupa gdje se pomno pratio svaki ton, svaka doba, gledalo skupocjeno ruho. Zborom je ravnao dirigent, orguljaš, skladatelj i zborovođa, maestro Anđelko Igrec. Ujedno su održane tri radionice za djecu pa je cijeli program završio motom škole: „Ne možemo svi činiti velika djela, ali možemo činiti mala djela s velikom ljubavlju“ (sv. Majka Terezija).

Ovaj program provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Posebnost toga kulturnog događaja ogleda se i u činjnici da je škola u Kosinju odabrana kao domaćin vrijednoga koncerta između 224 osnovnoškolske ustanove. Bio je to još jedan dokaz po kojemu se vrijednost škola ne mjeri skupocjenom opremom, veličinom zgrada i stotinama učenika. [ IZ DRUGIH MEDIJA | lika-online.com ]