Jučer-danas-sutra
TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA DAVOR MILAS, OSIJEK
Davor Japunčić postao učenički eTwinning-ambasador
objavljeno: 9. studenoga 2017.

… je profesorice engleskoga i njemačkog jezika Marinele Boras u sklopu natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske unije za učenike srednjih škola izradio rad na zadanu temu inkluzije koji mu je priskrbio titulu ovogodišnjega učeničkog eTwinning ambasadora u Hrvatskoj, koju će obnašati do kraja 2018. godine.

Naime, eTwinning jedna je od aktivnosti programa Erasmus+ i to je zajednica škola u Europi te platforma za odgojno-obrazovne radnike. Riječ je portalu namijenjenu međunarodnoj suradnji i usavršavanju profesora na kojem članovi mogu komunicirati, surađivati, razmjenjivati znanja te razvijati međunarodne projekte u koje će biti uključeni njihovi učenici. CILJ NATJEČAJA bio je odabrati učenika koji će surađivati s Agencijom i Nacionalnom službom za podršku, promicati međunarodne projekte te potaknuti vršnjake na sudjelovanje u istima.

Mnogobrojni pristigli radovi istaknuli su se kvalitetom i kreativnošću, a mentori su uložili mnogo truda u motiviranje učenika, pružanju podrške i davanju savjeta učenicima u pripremi radova. Ipak, Davorov se rad istaknuo kvalitetom sadržaja i sveobuhvatnošću – objasnila je profesorica Boras. Učenik je u svom uratku trebao pokazati kako on može pridonijeti promicanju inkluzije u školi sudjelovanjem u eTwinning projektima i potaknuti vršnjake na poštovanje različitosti. Uradak je morao biti izrađen s pomoću web 2.0 alata, a prijava je sadržavala i preporuku mentora. Davorova mentorica kaže kako se Davor ističe svojim zalaganjem na nastavi, ali i izvan nje te za njega ima samo riječi hvale.

Davora se može pohvaliti sudjelovanjem u mnogim izvannastavnim aktivnostima i u drugim projektima, zbog čega sam mu i predložila sudjelovanje u natječaju. Osim što je osobito vrijedan učenik, vrlo je aktivan u volontiranju u nekoliko udruga – kaže profesorica Boras.  [ IZ DRUGIH MEDIJA | glas-slavonije.hr ]