Zanimljivosti
ŠESTA GENERACIJA AMBASADORA TIĆA
Promoviraju nenasilje među riječkim učenicima
objavljeno: 10. studenoga 2017.

Ovu aktivnost organizira Dječji dom „Tić“ Rijeka u sklopu kampanje u povodu Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece.

Ambasadori Tića učenici su i učenice riječkih osnovnih škola koji sudjelovanjem u edukativnim aktivnostima Dječjeg doma „Tić“ i djelovanjem u svojim školama pridonose stvaranju kulture nenasilja. Njihova uloga je da, primjereno svojoj dobi i mogućnostima, promiču dječja prava i obveze, podsjećaju učenike svojih škola i širu javnost da problem zlostavljanja i zanemarivanja djece postoji i da se o tome ne smije šutjeti.

Nova generacija ambasadora bira se svake dvije godine među učenicima šestih razreda, iz svake škole biraju se po dva predstavnika – učenika koji svojim utjecajem mogu promicati vrijednosti i kulturu nenasilja među vršnjacima.

Ambasadori u dvije godine svojeg djelovanja sudjeluju u nizu edukativnih aktivnosti koje su sadržajno prilagođene njihovoj dobi, a odnose se na važna područja problematike nasilja nad i među djecom. Učenike se nastoji potaknuti i aktivno uključiti u preventivne aktivnosti, informirati ih o njihovim pravima i podučiti ih o pojavnim oblicima nasilja kako bi ih sami mogli prepoznati i zaštititi se. [ IZ DRUGIH IZVORA | mojarijeka.hr ]