Zanimljivosti
GOSPODARSKA ŠKOLA ČAKOVEC
Sastanak partnerskih škola Erasmus+ u Njemačkoj
objavljeno: 10. studenoga 2017.

Domaćin transnacionalnog sastanka bila je škola August-Horch-Schule iz Andernacha. Na sastanku su sudjelovali i timovi iz ostalih zemalja partnera projekta: Portugala, Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Litve i Grčke. Njemačka škola glavni je koordinator projekta, a cilj je projekta proučiti migracijska kretanja ljudi, biljaka i životinja sudjelujući u različitim projektnim aktivnostima na području zemalja sudionica projekta.

Cilj sastanka bio je zajednički dogovor partnera u vezi s budućim radom na projektu, detaljna razradba projektnih aktivnosti u dvogodišnjem razdoblju, usklađivanje datuma projektnih sastanaka, primjena različitih evaluacijskih metoda te ice-breaking metoda. Radni jezik sastanka bio je engleski.

Svaka zemlja predstavila je i prijedlog logotipa projekta te je glasovanjem odabran prijedlog s najviše glasova, a u ovom slučaju to je bio prijedlog poljskoga tima. Osim radnog dijela bio je organiziran razgled grada Andernacha i posjet gradu Cochenu koji leži na rijeci Mosel. Sljedeći je susret s našim partnerima u prosincu 2017. na Siciliji s temom ekonomske migracije. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]