Školstvo u medijima
OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA
Od 1. siječnja 2018. godine Županija će osigurati besplatni obrok za sve učenike
objavljeno: 13. studenoga 2017.

… razvoj cikloturizma, problematika prostornih planova te aktualne izmjene zakona bile su teme redovitoga mjesečnog sastanka župana Ivana ANUŠIĆA s načelnicima i gradonačelnicima iz Osječko-baranjske županije.

Sastanci su zamišljeni prije svega radi što kvalitetnije komunikacije i bržeg rješavanja eventualnih problema, pa je tako na današnjem sastanku upozoreno i na novonastali problem zapošljavanja i obračuna plaća zaposlenih na pripremi projekata Europske unije. Nekoliko općina već se suočilo s različitim tumačenjima iz dva resorna ministarstva (uprave i financija), pa će župan odmah zatražiti objašnjenje i zauzimanje jasnog stava resornih ministarstava o tom problemu.

– Poznato je da se mnogo stvari ne rješava i nije riješeno samo zato što ne postoji dobra komunikacija. Da bismo to spriječili, održavamo koordinacije s načelnicima i gradonačelnicima na kojima razgovaramo o svim aktualnim pitanjima i problemima – rekao je uz ostalo župan Ivan Anušić i dodao:

– Fondovi EU-a postoje zbog nas, da se njima koristimo i razvijamo projekte. Sve više općina sudjeluje u tome, pa su već pristigli zahtjevi za sufinanciranje izradbe projektne dokumentacije u vrijednosti 5,7 milijuna kuna, a samo prije mjesec dana nije ih bilo.

Posebna pozornost posvećena je aktivnostima u projektu Školski obrok za sve, odnosno osiguravanju besplatne prehrane za učenike osnovnih škola na području Osječko-baranjske županije. Riječ je o ukupno 20 826 učenika u 70 osnovnih škola. Od toga broja 2 211 učenika već je obuhvaćeno projektom FEAD, a za sve ostale od 1. siječnja 2018. godine Županija će osigurati besplatni obrok. Ukupna vrijednost projekta je 17 milijuna kuna, od čega Županija osigurava 12 milijuna kuna, a općine i gradovi pet milijuna kuna. Pripreme za provođenje projekta u punom su zamahu, a upravo se provode i aktivnosti na opremanju kuhinja i informatičkih učionica, za što je pribavljeno 3,5 milijuna kuna. [ IZ DRUGIH IZVORA | obz.hr ]