Zanimljivosti
OŠ „BRAĆA RADIĆ”, KOPRIVNICA
Odsad na poseban način uče o razvrstavanju otpada
objavljeno: 13. studenoga 2017.

Udruga za održivi razvoj Hrvatske podijelila je učenicima škole „Braća Radić” Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada.

Uručila im ih je voditeljica programa UZOR-a Hrvatske Sonja Hlebar sa željom da se još više pridonese odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj o temi prepoznavanja i razvrstavanja otpada u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

Taj cilj UZOR ostvaruje od najranije dobi djece, izgradnjom i podizanjem njihove ekološke svijesti na takvu razinu da u svakoj prilici znaju prepoznavati i razvrstavati sve vrste otpada s kojima se susreću.

Dječji priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada ponajprije je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do četvrtog razreda osnovne škole).

Zato je UZOR-ova misija da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do četvrtog razreda osnovne škole, što prije dobije svoj besplatni primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada, partnerskom suradnjom civilnoga, poslovnoga i javnog sektora.

– Velika je radost što smo ponovo svjedočili da je i u Hrvatskoj moguće povezati društvene interese civilnoga i poslovnog sektora oko dobrog cilja kakav je odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj – poručuju iz UZOR-a. [ IZ DRUGIH MEDIJA | drava.info ]