Zanimljivosti
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Prijam za prof. Leu Lesar Dolenc
objavljeno: 13. studenoga 2017.

Tako je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak čestitao profesorici Lei Lesar Dolenc na istaknutome dugogodišnjemu pedagoškome i kulturnom angažmanu te na promicanju suradnje na području njemačkog jezika i kulture.

Pokrenuvši mnoge projekte kao što je međunarodni kazališni festivali u HNK Varaždin (Dramske igre na njemačkom jeziku), Europski dan jezika u Varaždinskoj županiji te casting show „Max sucht den Superstar“, profesorica je odvojila i velik dio svoga slobodnog vremena kako bi promovirala njemački jezik. I to vrlo uspješno. Posebno treba pohvaliti njezin pozitivan odnos prema učenicima kojima predaje i prenosi znanje – rekao je zamjenik župana Paljak.

Profesorica Lea Lesar–Dolenc zahvalila je na prijmu te dodala da joj je njemački jezik radost i životna profesija, a ovo priznanje veliki poticaj za daljnji rad i aktivnosti.

Ovo odličje zapravo je priznanje svim mojim kolegama i kolegicama koji predano rade na promoviranju njemačkog jezika i kulture – rekla je profesorica.

Podsjetimo kako je Red za zasluge (puni naziv: Križ za zasluge na vrpci Reda za zasluge Savezne Republike Njemačke – Verdienstkreuz am Bande des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland) najviše nacionalno priznanje koje predsjednik Savezne Republike Njemačke dodjeljuje za zasluge koje služe općem dobru, a profesorici Lesar-Dolenc taj je orden njemački veleposlanik u Republici Hrvatskoj Thomas E. Schulz uručio u sjedištu Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Zagrebu. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]