Zanimljivosti
OŠ KOPRIVNIČKI IVANEC
Etnografski kajkavski kviz u Virju
objavljeno: 13. studenoga 2017.

Ove godine tema kviza bili su SVADBENI OBIČAJI, a naša je škola sudjelovala prvi put.

Pomna razrađenost i najsitnijih detalja u kvizu vidjela se od ambijenta za održavanje kviza do ljubaznoga i domaćinskog odnosa prema nama gostima – sudionicima natjecateljskog dijela kviza.

Kviz se održavao u tri kruga, a stručno povjerenstvo (u sljedećem sastavu: prof. Anđelka Rihtarić, dr. Davorin Hećimović i prof. Vesna Peršić-Kovač) bodovao je poznavanje građe vezane za temu.

U prvom krugu vrednovalo se poznavanje života i djela kajkavskih književnika, krasnoslov kajkavske pjesme prema izboru natjecatelja i kao završetak igra. Drugi krug obuhvaćao je poznavanje značenja riječi na kajkavskom narječju, a treći krug predstavljanje ekipa istraživačkim projektima vezanima za zadanu temu.

Našu školu na ovom su kvizu predstavljali učenici Dorijan Lesar i Katarina Poldrugač, a za kviz su ih pripremale učiteljica Renata Glavica za jezični dio te ravnateljica Kristina Furkes za istraživački projekt.

Učenici su s obzirom na prvo sudjelovanje u ovom kvizu pokazali veliku razinu znanja i vještina. Nagrađeni su prigodnim darovima, a kao i sve natjecatelje, očekuje ih i odlazak na izlet u Sunčano selo u Jagnjedovec. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-koprivnicki-ivanec.skole.hr |  Renata GLAVICA, učiteljica HJ ]