Zanimljivosti
OŠ ANTUNA GUSTAVA MATOŠA, ČAČINCI
Najbolje naglas čitaju tri učenice
objavljeno: 14. studenoga 2017.

Ove godine promijenili smo formu natjecanja pa su tako prijavljeni učenici za natjecanje sami trebali odabrati što će čitati. Prijavilo se desetero učenika od petoga do osmog razreda. Svaki je učenik predstavio tekst koji je čitao, rekao nam je zašto je odabrao baš taj ulomak, a potom ga je pročitao. Povjerenstvo, u kojem su bile nastavnice hrvatskog jezika Kristina Krolo i Andreja Prelog, učiteljica Tatjane Maršić i knjižničarka Marije Blažević, svakoga je učenika pažljivo ocjenjivalo. Kriteriji ocjenjivanja bili su: kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, složenost teksta, razumijevanje pročitanoga i ukupni dojam.

Svi su učenici bili odlični, pokazali su čitalačku spretnost i vještine, ali pobjednika su odlučili bodovi ostvareni u uvodnom izlaganju te u točnosti i razgovjetnosti teksta.

PRVA TRI MJESTA osvojile su ove učenice:

1) Magdalena KRMPOTIĆ, učenica petog razreda

2) Lea JELENČIĆ, učenica petog razreda

3) Sara GRUBIŠIĆ, učenica osmog razreda.

Ostali natjecatelji bili su učenici Noa Pleša, Tin Samardžić, Helena Bolješić, Frančeska Brajnović, Gabrijela Behin, Magdalena Jelenčić, Marta Takač. Učenicama su podijeljene pohvalnice te simbolične nagrade koje je osigurala izdavačka kuća ŠKOLSKA KNJIGA. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-agmatosa-cacinci.skole.hr ]