Zanimljivosti
PŠ BAKOVČICA
Održan Projekt znanja i prijateljstva „Koprivnice, voljeni grade moj“
objavljeno: 14. studenoga 2017.

Održan je kviz na kojem su učenici razredne nastave odgovarali na pitanja o gradu Koprivnici, Podravci i Koprivnici u Domovinskom ratu.

Želim posebno istaknuti da su prvi put u mnogim školama Republike Hrvatske učenici razredne nastave istraživali i tražili odgovore na pitanja koja sam im poslao o gradu Koprivnici, tvrtki Podravka i ulozi koprivničkih branitelja u Domovinskom ratu, a najbolji učenici tih škola došli su na natjecanje u Bakovčicu. Ovom manifestacijom i mnogim drugim događajima u PŠ Bakovčica već dugi niz godina potičem povezivanje škola , učenika i učitelja – riječi su Radovana KNEŽEVIĆA, učitelja u PŠ Bakovčica i predsjednika Mjesnog odbora Bakovčica.

Sudionici kviza bili su učenici sljedećih škola: Područna škola Berak – Vukovarsko-srijemska županija, Osnovna škola Čeminac – Osječko-baranjska županija, Područna škola Benkovo – Krapinsko-zagorska županija, Područna škola Slavonski Kobaš – Brodsko-posavska županija i IV. Osnovna škola Bjelovar – Bjelovarsko-bilogorska županija .

Sve nazočne uime Grada Koprivnice, pokrovitelja projekta, pozdravila je Melita SAMOBOREC, zamjenica gradonačelnika, koja je i otvorila kviz.

Tročlana komisija u sastavu dr. sc. Ivana Stanić iz Agencije za odgoj i obrazovanje, Đurđica Čočić, voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi RH, i prof. Lidija Vranar iz OŠ „A. N. Gostovinski“ imala je vrlo težak zadatak jer su svi učenici pokazali veliko znanje o Koprivnici i Domovinskom ratu.

  • Nakon dugog vijećanja prvo mjesto pripalo je IV. Osnovnoj školi Bjelovar, drugo mjesto Osnovnoj školi Čeminac i treće Područnoj školi Berak.

Učenici škola gostiju zajedno sa svojim učiteljicama, učiteljima i ravnateljima u sklopu svog posjeta PŠ Bakovčica, obišli su neke od znamenitosti grada Koprivnice. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]