Zanimljivosti
III. OŠ ČAKOVEC
Kreativno putovanje kroz prapovijest
objavljeno: 16. studenoga 2017.

Najprije su učenici na kreativnoj radionici u školi završili svoje putovanje kroz prapovijest. Po uzoru na pretke izrađivali su glinene predmete, i to različite posude, kamene klinove, oruđe i oružje, a neki su pokušali oblikovati i poznatu Vučedolsku jarebicu. Uz izradu predmeta od keramike učenici su na zanimljiv i inovativan način ponovili svoje znanje o životu čovjeka u prapovijesti.

Nakon toga su se učenici sa svojim učiteljem Tomicom Hlapčićem uputili i u Muzej Međimurja. U Muzeju ih je dočekala kustosica Janja, koja ih je vodila kroz arheološku izložbu prapovijesti u Međimurju i objašnjavala pojedinosti o svakome izloženom predmetu.

Bilo je mnogo predmeta: glinenog posuđa i različitih ritualnih predmeta, kamenih klinova, oruđa, oružja, nakita… Sve te povijesne izvore povezuje činjenica da su pronađeni na području Međimurja. Šetnjom kroz Muzej učenici su upoznali raznolikost i važnost povijesne i kulturne baštine svoga kraja te utvrdili znanje. [ IZ DRUGIH MEDIJA | emedjimurje.rtl.hr ]