Zanimljivosti
OŠ BARTULA KAŠIĆA, ZADAR
Ravnatelji zadarskih OŠ na studijskom putovanju u Sloveniju
objavljeno: 16. studenoga 2017.

… gdje je projektni tim posjetio Centar za istraživanje i promicanje darovitosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani.
Podsjetimo, projektom „ZadarZaDar“ zadarske osnovne škole jačaju se za uspostavu sustava koji će omogućiti uočavanje i utvrđivanje darovitih učenika, primjenu doživljajne pedagogije i drugih oblika razvoja darovitih učenika te uspostavu suradničke platforme za potporu „Online centar Zadar za darovite“. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto manje od milijun kuna, a financira se iz Europskoga socijalnog fonda.
U sklopu posjeta ljubljanskom sveučilištu, koji je referentni centar izvrsnosti u radu s darovitima, naš zadarski projektni tim koji su činili ravnatelji pet partnerskih škola (OŠ Bartula Kašića, OŠ Krune Krstića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Sv. Filip i Jakov), pročelnik za UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, koordinator Sveučilišta u Zadru prof. dr. Igor Radeka, profesori s Odjela za pedagogiju, nastavnici iz partnerskih škola te voditelji projekta Vera Šušić i Krešimir Groš. Predavači na ljubljanskom sveučilištu: prof. dr. Mojca Juriševič, prof. dr. Mojca Čepič, prof. dr. Gregor Torkar i doc. dr. Boštjan Kuzman zadarskim kolegama pružili su slovenski primjer dobre prakse u radu s darovitim učenicima na svim razinama obrazovanja.
Članovi projektnog tima i nastavnici partnerskih škola posjetili su OŠ Šmartno pod Šmartno Gora u Ljubljani i OŠ Antona Ukmarja Koper u Kopru. Zaključci ovoga studijskog putovanja i primjeri dobre prakse u radu s darovitim učenicima projekt će se uvesti u zadarske osnovne škole, a prve rezultate moći ćemo vidjeti na svečanom otvaranju suvremenog praktikuma prirodoslovlja u OŠ Bartula Kašića u povodu Međunarodnog dana darovitih učenika, 21. ožujka 2018. godine. [ IZ DRUGIH MEDIJA | grad-zadar.hr ]