Zanimljivosti
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Druga gimnazija predstavlja RH na Gimnazijadi u Maroku
objavljeno: 20. studenoga 2017.

Druga gimnazija sa svojih 19 učenika-sportaša sudjeluje na svjetskome sportskom natjecanju koje će se sljedeće godine u svibnju održati u marokanskom gradu Marrakechu. Talentirani mladi sportaši natjecat će se sa svojim vršnjacima u 7 sportova – od atletike i plivanja do hrvanja i biciklizma.

Ovo je treće međunarodno i svjetsko natjecanje na kojemu sudjelujemo. Svi projekti koji se provode u školstvu trebaju kontinuiranost i održivost – a to ima upravo ovaj projekt, koji ne bi bio moguć bez pomoći Županije – istaknula je ravnateljica Druge gimnazije Zdravka Grđan.

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak istaknuo je kako svi imamo obvezu omogućiti učenicima sudjelovanje na ovome vrhunskom susretu u tehničkome i logističkom smislu te osigurati sve što je potrebno za što bolje predstavljanje naše zemlje i naše Županije u Maroku.

S nestrpljenjem ćemo u svibnju očekivati rezultate iz Maroka i vjerujemo u osvajanje najsjajnijih odličja – istaknuo je Paljak.

Za vrijeme održavanja Gimnazijade u svibnju 2018. godine organizirat će se Dan kulture i Dan nacija, gdje će naši učenici predstaviti kulturu i tradicijske običaje Varaždinske županije i Republike Hrvatske.

Na konferenciji za medije uz ravnateljicu Druge gimnazije Zdravku Grđan i zamjenika župana Tomislava Paljaka sudjelovao je i predsjednik Županijske skupštine i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac, predstavnik Hrvatskog sportskog školskog saveza Josip Košutić, tajnica sportsko školskog saveza Varaždinske županije Ivana Putarek, profesori kineziologije iz Druge gimnazije te 19 učenika koji će otputovati u Maroko. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]