Iz školskog svijeta
BJELOVAR
Besplatna škola plivanja za vrtićance
objavljeno: 21. studenoga 2017.

… u suradnji s Gradom Bjelovarom i Bjelovarskim plivačkim klubom organizirao i Malu školu plivanja na bazenu Doma za starije i nemoćne osobe „Vita Nova“, koji je dao slobodne termine za tu svrhu.

U pilot-projektu sudjeluje 27 djece. Primarni cilj mu je privikavanje na vodu i kontakt s vodom, doticaj s vodom, otklanjanje eventualnog straha, a već sada više od 80 posto mališana naučilo je i plivati. Grad Bjelovar financira projekt, koji je za roditelje besplatan, i osigurava prijevoz djece s kojima rade stručnjaci kineziolozi. Gradonačelnik Dario Hrebak djeci je nakon plivanja uručio i pohvalnice za sudjelovanje u pilot-projektu te je istaknuo kako će se uskoro u takvu suradnju ići i s privatnim vrtićima.

Iduće će godine, pak, Grad Bjelovar taj pilot-projekt kandidirati i u Ministarstvu obrazovanja. Inače, Grad Bjelovar iz financijskih je razloga odustao od gradnje zatvorenoga gradskog bazena, no gradonačelnik Hrebak kaže da u budućnosti planiraju iskoristiti prirodne izvore geotermalne vode. „Zašto ne bismo iskoristili te izvore i jednog dana otvorili toplice ili zatvorene bazene?“, kaže Hrebak. [ IZ DRUGIH IZVORA | gradonačelnik.hr]