Nesvrstani
PODRUČNA ŠKOLA SALINOVEC
Ozbiljne mlade šahovske nade
objavljeno: 22. studenoga 2017.

Domaćine PŠ Salinovec predstavljalo je njih devetero i postiglo velik uspjeh okrunjen s čak pet medalja. Slijede rezultati i imena najboljih šahista.

Na turniru viših razreda prvo mjesto osvojio je Filip Križanić, učenik 8. b razreda, dok je drugi bio Hrvoje Hostnjak iz 8. a razreda, a treći Leon Martinčević iz Područne škole Druškovec, a najbolja djevojčica bila je Silvija Sever iz iste škole. Na turniru viših razreda nastupila je i Tina Šebrek, učenica 6. a razreda iz škole u Salinovcu i osvojila 27. mjesto u jakoj konkurenciji od ukupno 63 natjecatelja.

Na turniru nižih razreda nastupio je 61 natjecatelj, a sve tri medalje osvojili su učenici škole u Salinovcu. Tako je prvo mjesto osvojio Petar Križanić iz 4. b razreda, drugi je bio Mislav Matkun, također iz 4. b razreda, a treći Luka Lončarić iz 3. a razreda. Najbolja djevojčica bila je Jelena Inkret iz škole u Druškovcu, dok je od učenika iz škole u Salinovcu nastupio još Petar Kanešić na 22. mjestu, Vedran Ljubić na 26. i Jura Dolenec na 27. mjestu.

Ove mlade šahovske nade imat će prilike sljedeći put pokazati svoje znanje 26. siječnja 2018. godine u OŠ Šemovec na trećem turniru, popularno zvanom PUŽ. [ IZ DRUGIH MEDIJA | evarazdin.hr ]