Zanimljivosti
DJEČJI VRTIĆ UTRINA, ZAGREB
Jesenja svečanost uz pečene kestene
objavljeno: 23. studenoga 2017.

Proteklog smo tjedna u našem vrtiću Utrina održali jesensku svečanost. Za tu prigodu djeca su bila ukrašena maštovitim krunama i nakitom od jesenskih plodova koje su izradila sa svojim roditeljima i odgajateljicama.

Sada već godinu dana stariji, pametniji, strpljiviji… dočekali su svaki svoju mjericu kestena. A u tom slatkom zamotuljku, leži pravo bogatstvo za sva njihova osjetila. Vrući, mirisni, mekani, tvrđi kesteni… a trebalo ih je sve i oljuštiti…

Pa nema boljeg načina da se zaposle sva dječja osjetila, a naposljetku i ono u ustima. Dok su ih sitnim zubićima žvakali, pazeći da pri tome ne opeku jezik, nisu mogli skriti oduševljenje. Čak i ona djeca koja su govorila da ne vole kestene, nisu mogla odoljeti a da ih ne kušaju.

Eto, zato svake godine pozovemo našeg kestenjara u goste kako bismo se iznova mogli ovako lijepo gostiti i doživjeti ovu raskoš za osjetila… Eh da… a bal ne bi bio bal kada bi završio bez plesa. Zadovoljni i siti, ozarenih lica i sada već praznih mjerica, hvatamo se u parove i odlazimo na ples u vrtićko predsoblje. Slaveći taj lijepi dan i još zaneseni slatkim mirisima pečenih kestena, rado ćemo svakomu ispričati kako je protekla naša jesenska svečanost.

………………

Piše: Josipa VAĐIĆ, odgojiteljica | Dječji vrtić Utrina | Foto: Danijela BEZJAK