Iz školskog svijeta
KNJIŽNICA DUGAVE
Četiri mušketirke
objavljeno: 28. studenoga 2017.

Susret mladih talenata na kojem ćete imati priliku upoznati mlade umjetnice održat će se u četvrtak 16. studenoga 2017. u 17:30 sati. Dobro došli svi uz poznati mušketirski moto: Svi za jednu, jedna za sve!
 
Rita KRIŽAN, osmi razred OŠ VrbaniVrlo čudan strip
Polaznica radionice Škola stripa od 2016. Svoje radove dosad je izlagala samo u sklopu radionica, nije sudjelovala ni u jednom natječaju i ovo joj je prvo javno predstavljanje. Jako smo ponosni što smo dobili priliku prvi izložiti Ritine radove, a prilika će biti još mnogo ako Rita nastavi s kreativnim radom!

Tea MEKIĆ, treći razred OŠ MalešnicaMačak Licko
Polaznica radionice Škole stripa od početka 2017. g. Najmlađa mušketirka dobila je na ovogodišnjoj manifestaciji Crtani romani šou posebno priznanje za strip o temi Vizija budućnosti. Prvo natjecanje i odmah posebno priznanje! Majstor je u crtanju portreta, pa je tako ove godine u Noći muzeja crtala i darivala modelima njihove portrete!

Lucija PISCHIUTTA, smi razred OŠ OdraVizija budućnosti, 2100.
Polaznica radionice Škola stripa od 2016. Ove je godine na manifestaciji Crtani romani šou dobitnica posebnog priznanja za strip o temi Vizija budućnosti. Najviše voli crtati originalne likove, a radove najčešće potpisuje pseudonimom Luci Pis. Sudionica je natječaja Moja prva knjiga u Karlovcu na kojem je osvojila dva puta drugu nagradu i jedanput treću. Nadamo se da neće odustati jer još je čeka mnogo Prvih nagrada, i to ne samo u Karlovcu!

Mirta VRKIĆ, sedmi razred OŠ Ivana Gundulića Vizija budućnosti (10017. – 11000.)
Pohađala je likovnu školu „Tanay“. Posljednje četiri godine pohađa radionicu stripa u Centru za kulturu Novi Zagreb kod profesora Ivana Mustača, koji je njezin talent prepoznao i poticao sve ove godine. Rijetko se tko u sedmom razredu može pohvaliti tolikim brojem izložbi i nagrada!