Zanimljivosti
SAMOBOR
Korak dalje s Erasmusom
objavljeno: 28. studenoga 2017.

Cilj događaja bio je okupiti organizacije i institucije aktivne u području sporta kako bi njihovi predstavnici dobili uvid u spektar mogućnosti koje nudi Erasmus+ program za razvoj i provedbu njihovih vlastitih projekata.

U uvodnom dijelu predstavljen je rad Udruge Pozitiva te pozadina u provedbi međunarodnih projekata za mlade. Leon Koražija, mladi samoborski sportaš, a ujedno volonter Pozitive Samobor te autor njezina posljednjega međunarodnoga sportskog projekta, predstavio je razvoj, provedbu i rezultate treninga „Moving Youth“. Riječ je o treningu za osobe koje rade s mladima (zaposlenici udruga, profesori, sportski treneri), koji je proveden u kolovozu 2018. u organizaciji Udruge Pozitiva Samobor, a koji je sudionicima ovog događaja prezentiran kao primjer dobre prakse i uvid u metode neformalne edukacije koja je temelj Erasmus+ programa u području mladih.

Posljednji dio prezentacije bio je usmjeren na informiranje sudionika o vrsti i obilježjima sportskih projekata koje je moguće prijaviti i provesti u sklopu programa Erasmus+. Naglašena je iznimna korist programa i njegova financiranja u poticanju daljnjeg rada organizacija koje u njemu sudjeluju te su sudionicima upućeni praktični savjeti kako, kada i komu prijaviti vlastiti projekt.

Udruga Pozitiva Samobor ovom aktivnošću nastoji potaknuti što veći broj lokalnih dionika da iskoriste potencijale koje Europska unija nudi te ističe da su njezina vrata uvijek otvorena za dodatne savjete i pomoć. [ IZ DRUGIH IZVORA | pozitivasamobor.hr ]