Zanimljivosti
OSNOVNA ŠKOLA BARTOLA KAŠIĆA, VINKOVCI
Škola s najljepšom učionicom na otvorenome
objavljeno: 30. studenoga 2017.

… a nagrada se sastoji od prigodne plakete i novčanog iznosa. Projekt NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI provodi se već dvadeset i tri godine, a pokrenula ga je urednica radijske emisije Slušaj kako zemlja diše Lidija Komes.

Naša je vinkovačka priča počela prije deset godina. Upravo nas je ovaj projekt potaknuo da školski vrt postane ono što je danas. Prvi smo puta nagrađeni 2011. godine nagradom za Najljepši obnovljeni školski vrt na ratom stradalom području.

Savjete stručnog povjerenstva natječaja za Najljepši školski vrt prihvaćali smo i malo pomalo naš je vrt prerastao u pravi mali edukativni park prepun stabala i ukrasnog grmlja , autohtonih cvjetnih vrsta koje sami uzgajamo, gredica povrća i začinskog bilja te sadnica bobičastog voća. U prostor su uklopljene klupe za sjedenje i natkrivena drvena sjenica u kojoj se nastava zbiva tijekom toplijih mjeseci. Upravo je briga o okolišu jedan od važnih ciljeva našeg školskog kurikula, o čemu svjedoči i uključenost škole u akcije Zelena i Plava čistka, nagrade u ProjectEarth, svjetskom natjecanju škola u kojem smo dvostruki pobjednici.

Te su nagrade dokaz kako se rad i upornost uvijek isplate jer učenici i svi zaposlenici škole održavaju vrt lijepim, ali i korisnim mjestom na kojemu svi mogu učiti u prirodi i od prirode, usvajati radne navike, toleranciju, timski rad, razvijati ekološku svijest te provoditi slobodno vrijeme. A krajnji je ishod osposobiti učenike za život i naučiti ih kako primijeniti naučena znanja u stvarnom životu.

………….

Adrijana CVRKOVIĆ LASIĆ, ravnateljica | Osnovna škola Bartola Kašića, Vinkovci