Zanimljivosti
VIROVITICA: VJEŠTINE UČENIKA STEČENE U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU I OSPOSOBLJAVANJU
Od drvenih igračaka do robotske ruke
objavljeno: 30. studenoga 2017.

Cilj je bio predstaviti mnogobrojne mogućnosti koje strukovno obrazovanje i osposobljavanje nudi mladim ljudima, ali i odraslima kako bi otkrili svoje talente te razvili specifična znanja i vještine za radna mjesta današnjice. Manifestacija se organizira na poticaj Europske komisije s ciljem da se strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta učini što privlačnijim na razini cijele Europe, kao i na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini.

Tako su i u Gradskoj knjižnici predstavljena sva zanimanja te posebnosti rada dviju škola. Na izložbi su se predstavili i učenici Srednje tehničke škole iz Praga koji su u sklopu Erasmus+ projekta „Nove vještine za novo doba“ zajedno s domaćinima, učenicima Industrijsko-obrtničke škole, izrađivali tradicionalne drvene igračke našeg podneblja. Izložbu su, uz ravnateljicu Knjižnice Višnju Romaj, podržali i pogledali zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, ravnatelj Tehničke škole Virovitica Vladimir Reider, te županijska pročelnica za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac koja je ujedno i otvorila izložbu.

Inače, Republika Hrvatska je na prošlogodišnjem te ujedno i prvom Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju zauzela treće mjesto na području Europske unije po broju organiziranih događanja u navedenom tjednu, čime je dokazala da je strukovno obrazovanje prioritet na dnevnom redu javnih politika. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ]