Školska knjiga za vas
VARAŽDINSKA ŽUPANIJA
Predstavljen novi zavičajni priručnik za osnovce u izdanju školske knjige
objavljeno: 2. prosinca 2017.

Promociji i stručnom skupu nazočili su brojni uzvanici, među kojima gradonačelnik Ivan Čehok, županijski pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek te ravnatelj varaždinskog Gradskog muzeja Miran Bojanić-Morandini. Svečanost promocije uveličao je i pjevački zbor Osnovne škole Vidovec, te učenici 1. osnovne škole recitacijom na znakovnom jeziku.

Autorica priručnika, Silvana Fišter, učiteljica je savjetnica razredne nastave s dugogodišnjim učiteljskim stažom u Vidovcu, a recenzentice su učiteljica savjetnica razredne nastave Đurđica Krtanjek i Sanja Posavec, učiteljica geografije i povijesti iz 2. osnovne škole Varaždin.

Priručnik je namijenjen učenicima trećih razreda osnovne škole i učiteljima razredne nastave. Kako je i sam gradonačelnik istaknuo u svojem obraćanju, izuzetno je teško napisati kvalitetan, učenicima pristupačan i zanimljiv udžbenik, ali autorici ovog priručnika je to uspjela izuzetno dobro.

Tekstualni dio priručnika je jasan i koncizan, a priručnik obiluje kvalitetnim fotografijama koje će učenicima olakšati učenje sadržaja i učiniti im nastavu zanimljivijom.

Učitelji razredne nastave jednoglasno će se složiti da nedostaje materijala i udžbenika za zavičajnu nastavu i također da za sadržaje o zavičaju nema dovoljno vremena u nastavnom planu i programu iz Prirode i društva u trećem razredu. [ IZ DRUGIH MEDIJA | varazdinski.rtl.hr ]