Iz školskog svijeta
OŠ NIKOLA TESLA, MIRKOVCI
Vinkovački veliki bor u pješačkoj zoni ukrasili učenici
objavljeno: 4. prosinca 2017.

iz vinkovačkoga prigradskog naselja Mirkovcipod vodstvom nastavnice Vesne Batković, koji su ususret Adventu u Vinkovcima okitili bor ukrasima što su ih sami izradili zajedno sa svojim učiteljicama.

„Božićna bajka u novom ruhu“ doista je drugačija od dosadašnjih, usklađena s bojama adventa – komplementarnima ljubičastom i zlatnom te srebrnom. Inspiracija za božićne ukrase, prema prijedlogu Tamare Meščić, mag. educ. art., bile su stare drvene dječje igračke poput kamiončića, konjića za ljuljanje i zvrka, etnomotivi kao što su zlatni dukati i ručni radovi te tradicionalni božićni motivi – anđeli, sob, zvono i kolačići.

Voditeljica likovnih radionica u kojima su sudjelovali učenici mirkovačke škole bila je Martina Saulić, uz pomoć većine učitelja razredne i predmetne nastave, a pri izradbi božićnih ukrasa primijenjene su likovne tehnike kaširanja, bojenja, ukrašavanja i lakiranja.

U radu na radionicama posebno su marljivi bili Arijana Martinović, Sara Maras, Laura Bojko, Lana Katalenić, Leona Đaković, Toni Vulić, Nina Cvrković, Mila Matijević, Marina Galinović, Emanuela Andrijević, Magdalena Tenđera i Lana Cvitić, a svoj doprinos dali su i učenici 4. a razreda s učiteljicom Katicom Konstatinović. Ovogodišnji bor darovala je Vinkovčanka Marija Jurić iz Ulice Zlatana Sremca 22. [ IZ DRUGIH IZVORA | adventvinkovci.com ]