Jučer-danas-sutra
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA
Školama darovali 96 računala
objavljeno: 8. prosinca 2017.

… što je samo nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije.

Ukupno 61 računalo dobile su osnovne, a 35 srednje škole. Ravnatelji svih osnovnih i srednjih škola preuzeli su računala, a Virovitičko-podravska županija za to je izdvojila oko 300.000,00 kuna.
– Nakon obilaska svih osnovnih i srednjih škola u našoj županiji odlučili smo kupiti računala za sve osnovne i srednje škole. Naravno, i u budućnosti ćemo nastaviti s obnavljanjem računalne opreme, ali i nadalje ulagati i u energetsku obnovu škola te ostale procese obrazovanja kako bi i naši učenici i profesori imali još bolje uvjete za obrazovanje posebno vezano za informatičko opismenjivanje. Inače, naša županija, osim što provodi projekt Budi STEMpatičan, provodi i STEM revoluciju. U suradnji s Poduzetničkim inkubatorom nabavljeni su microbitovi za učenike petih razreda kako bi oni što prije počeli s programiranjem i po tome smo jedna od rijetkih županija u Hrvatskoj – istaknuo je, među ostalim, župan Igor Andrović.

Podjeli računalne opreme ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ-a nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ-a Vesna Šerepac. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ]